Trouw locaties in Nederland en Belgie

De Toren OLV-kerk
De Toren van de OLV-kerk in Brugge wordt momenteel gerestaureerd. Het plein eronder (guido gezelleplein) wordt heraangelegd.

Stadhuis van Middelburg
Het Stadhuis van Middelburg is een stadhuis in laat-gotische stijl gelegen aan de Markt in Middelburg. De bouw begon in 1452 geleid door meerdere generaties van de Vlaamse architectenfamilie Keldermans en duurde tot 1520. Het stadhuis heeft een façade met gotische vensters, rood-witte luiken, torentjes en vijfentwintig beelden van Zeeuwse graven en gravinnen.

Dekema State, een eeuwenoude Friese state
Net als veel andere Friese States (en Groninger Borgen) is ook Dekema State gegroeid uit een eenvoudige rechthoekig verdedigbaar steenhuis, een State is een Friese naam voor een adellijke woning. De naam Dekema is afkomstig uit de 16e eeuw toen een familie met deze naam de State bewoonde. Hoewel daarna nog andere families de State bewoond hebben is de naam Dekema State gebleven. De laatste familie die Dekema State heeft bewoond is de familie van Wageningen, van 1791 tot 1996.

De Peperbus
Onze Lieve Vrouwetoren oftewel DE PEPERBUS De Peperbus in Zwolle is een begrip in Nederland. Zoals Utrecht de Domtoren heeft en Groningen de Martini heeft Zwolle zijn Peperbus. Ze is samen met de Sassenpoort het beeldmerk van de stad en bepaald nog steeds dominant de skyline van Zwolle. Beklimming toren kan van maandag tot zaterdag van 13.30 tot 15.30 uur. Toegang 2 euro

Kasteel Bloemendal
Kastelen herinneren aan vroegere tijden. De geschiedenis van Bloemendal begint bij de Akense Lakenfabrikant Arnold von Clermont. Als hofleverancier van de Russische Tsaar heeft Von Clermont het zeer ver gebracht in zijn metier en besluit hij op 63-jarige leeftijd zijn levensdroom te verwezenlijken. Tegenover zijn nieuwe weverij wordt in 1791 de eerste steen gelegd van een vorstelijk buitenverblijf, dat de naam zal dragen Schloss Blumenthal en naar zijn eigen beschrijving is gelegen Im Lugenthal.

Landgoed Kasteel Geldrop
Op Landgoed Kasteel Geldrop bevinden zich 2 unieke locaties die geschikt zijn voor de meest uiteenlopende bijeenkomsten. Tussen de eeuwenoude bomen staat het karakteristieke Kasteel Geldrop. Grenzend aan de Baron zijn Hof, een kleurrijke bloementuin, staat de Kasteelhoeve. Een nostalgische ruimte, gecombineerd met moderne elementen, die de locatie een uniek karakter geven.

Poptaslot of Heringa State
Het poptaslot heeft de tand des tijds goed doorstaan. Wat omstreeks 1512 door de familie Heringa als stins gesticht werd, is anno 2011 nog altijd in dezelfde schoonheid te aanschouwen. Een eeuw lang wordt het huis bewoond door de Heringa’s, totdat de state door vererving in handen komt van het adelijke geslacht Van Eysinga.

Kasteel Henkenshage
Kastelen herinneren aan vroegere tijden. De geschiedenis van Bloemendal begint bij de Akense Lakenfabrikant Arnold von Clermont. Als hofleverancier van de Russische Tsaar heeft Von Clermont het zeer ver gebracht in zijn metier en besluit hij op 63-jarige leeftijd zijn levensdroom te verwezenlijken. Tegenover zijn nieuwe weverij wordt in 1791 de eerste steen gelegd van een vorstelijk buitenverblijf, dat de naam zal dragen Schloss Blumenthal en naar zijn eigen beschrijving is gelegen Im Lugenthal.

Landgoed de Cannenburch
Landgoed de Cannenburch ligt in het Veluwse dorp Vaassen. Het kasteel ademt de sfeer van het leven op de Cannenburch in zijn gloriejaren, de achttiende eeuw. Op het voorterrein staan twee bouwhuizen. Verder parkbos met weilanden, lanen, vijvers en wandelpaden.

Landgoed De Utrecht
Ten zuiden van het dorpje Esbeek ligt Landgoed De Utrecht. Het prachtige 2700 hectare grote landgoed is ideaal voor fietsers en wandelaars. Levensverzekeringsmaatschappij ‘De Utrecht’, nu ‘Fortis’, geeft dit landgoed een historisch tintje. Zij gaf haar naam aan het landgoed en begon op grote schaal met het ontginnen van de uitgestrekte heidevelden. Een monumentale brandtoren met houtvesterswoning is een herinnering aan deze werkzaamheden. Later is door deze levensverzekeringsmaatschappij een golfbaan aangelegd, waar tot op heden nog veel gebruik van wordt gemaakt.

Sint Laurenskerk
De Grote of Sint – Laurenskerk, in de volksmond eenvoudig de Laurenskerk of Laurens genoemd, is van oudsher de ‘hoofdkerk’ van Rotterdam. Gebouwd tussen circa 1449 en 1525, is de Laurenskerk het enige nog resterende laatgotische gebouw uit het van oorsprong middeleeuwse Rotterdam. Voor velen staat de Laurenskerk symbool voor de geschiedenis van Rotterdam. Ook nu blijft de Laurenskerk een imposante aanwezigheid te midden van alle architectonische nieuwbouw in het hedendaagse ‘Manhattan aan de Maas’.

Bos van Ypey of Buitenplaats Vijversburg
Het Bos van Ypey of het park Vijversburg is een geweldig stukje natuur vlakbij Leeuwarden. Er is een schitterend huis met prachtige tuinen erom heen.

Kasteel Heeswijk
Wie door de toegangspoort van Kasteel Heeswijk de kinderkopjes van de binnenplaats betreedt, stapt van het ene op het andere moment een andere wereld binnen. De rust, de stijl en de dynamiek van bijna duizend jaar historie, nemen u direct bij de hand en creëren een bijzonder soort – voelbare – energie.

Raadhuis Brunssum
Het oude raadhuis van de gemeente Brunssum

Volkstuindersvereniging in Alphen aan den Rijn
Volkstuindersvereniging in Alphen aan den Rijn. Gelegen in het mooiste stukje van Alphen.

ir. D.F. Woudagemaal te Lemmer 
Geweldig mooi oud gemaal waar mooie foto’s gemaakt kunnen worden rondom. Echter is het niet zomaar toegankelijk en moet entree worden betaald.

Landgoed Duin & Kruidberg
Verscholen tussen eeuwenoude bomen en omringd door weelderige waterpartijen ligt, op een steenworp afstand van Amsterdam, het schitterende Landgoed Duin & Kruidberg. Sinds vele jaren worden bezoekers hier met alle egards ontvangen. Deze traditie van Jacob Theodoor Cremer en zijn vrouw Annie, die het landgoed in 1895 kochten en het karakteristieke landhuis tussen 1907 en 1909 lieten bouwen, wordt tot op de dag van vandaag met veel passie voortgezet. Landgoed Duin & Kruidberg beschikt sinds kort over de unieke mogelijkheid om buiten te vergaderen. De Engelse landgoedtuin, waarin een geheel van loungesets, zitzak- ken en aanvullende voorzieningen is gecreëerd, biedt de zakelijke gast zowel inspanning als ontspanning!

Kasteel Tongelaar
Op landgoed Tongelaar een pittoresk kasteeltje.

Landgoed en Slot Moermond bij Renesse
Op een fraai landgoed, vlakbij Renesse op zo’n 45 hectare grond ontdekt u Landgoed Moermond. Het werd rond 1229 gesticht door Constantijn van Zierikzee. De bekendste bewoners zijn ongetwijfeld Jan van Renesse (een persoonlijke vriend van Floris de V.) en Witte van Haamstede. Door veldslagen werd het slot tot tweemaal toe verwoest, maar telkens weer herbouwd. Na de watersnoodramp van 1953 bracht een grondige restauratie in 1955 het slot weer in de originele staat terug.

De Tuinkamer
Tuinkamer maakt deel uit van de 362 jaar oude Stichting de Hof Van Wouw, een mooi bewaard gebleven hofje van liefdadigheid dat als een oase van rust in de Haagse Binnenstad is gelegen. Er is naast het monumentale complex ook een prachtige tuin aanwezig (De Tuin der Hesperiden)

Rijksmuseum Muiderslot
Het is een prachtig middeleeuws kasteel, in oorsprong gebouwd rond 1280 door graaf Floris V. Meubels, gebruiksvoorwerpen en schilderijen in het kasteel vertellen de geschiedenis van het leven op het kasteel in de Gouden Eeuw, de tijd waarin de schrijver P.C. Hooft het kasteel bewoonde. Buiten kunt u genieten van het zicht op de haven van Muiden en van het vergezicht over de vroegere Zuiderzee. Ook de gerestaureerde historische pruimenboomgaard, de vestingwallen en de sier- en nutstuinen zijn een bezoek meer dan waard. Voor trouwfotos moet er wel betaald worden.

Kasteel Batenburg
Kasteel Batenburg is een kasteelruïne in het stadje Batenburg in de gemeente Wijchen, in de Nederlandse provincie Gelderland. De ruïne staat op een motte ten noorden van Batenburg. In de Franse tijd werd het kasteel door de Fransen in 1794 verwoest.

Kasteel Asten
Het Kasteel Asten is een goeddeels vervallen kasteel dat zich bevindt nabij de kern Heusden bij de Noord-Brabantse gemeente Asten. In dit kasteel woonden de Heren en Vrouwen van de heerlijkheid Asten. Op een omgracht terrein staan de ruïnes van het laatste huis Asten. De gracht is nog geheel intact, en de voorburcht is gerestaureerd. Van het huis zelf is waarschijnlijk de noordwestelijke hoek het oudste deel. Het betreft hier waarschijnlijk de resten van een woontoren die nog voor het vierkante kasteel gebouwd was.

Nog meer trouwlocaties?
www.toptrouwlocaties.nl
www.unieketrouwlocaties.nl
www.demooistetrouwlocaties.nl
www.trouweninnederland.nl
www.trouwlocaties.net