Informatie & dagprogramma

Aanvullende informatie inzake de fotografie groepsrondreis in Sri Lanka en Malediven:

Rondreis Sri Lanka en De Malediven (voorlopig dagprogramma)
Dag 1: Vlucht naar Colombo
Dag 2: Negombo
Dag 3: Negombo
Dag 4: Sigiriya
Dag 5: Dambulla
Dag 6: Anuradapura
Dag 7-8: Kandy
Dag 9-10: Nuwara-Eliya
Dag 11-12: Udawalawe
Dag 13-14: Hikkaduwa
Dag 15-16: Negombo
Dag 17: Negombo / Vlucht naar Malé
Dag 17-19: Malediven (snorkelen, nachtvissen, giant sand bank picnic en dolfijn safari) watersporten op eigen gelegenheid.
Dag 21-22: Vlucht naar Abu Dhabi (Cultuursnuiven en AD Experience)
Dag 23: Aankomst in Düsseldorf

1e dag (7 juli) Düsseldorf – Colombo
Vandaag is de start van onze vakantie en dus een reisdag! Vandaag brengt het vliegtuig ons via Abu Dhabi naar Colombo.

2e en 3e dag (8/9 juli) Negombo / Colombo
Na de lange vlucht van gisteren, doen we het op de eerste dag in Sri Lanka even rustig aan. Na aankomst volgt de transfer naar Negombo waar we 2 nachten verblijven in het Goldi Sands Hotel. Voor de liefhebbers kunnen we in de vroege ochtend een bezoek brengen aan de beroemde vismarkt van Negombo die afstamt van generaties terug. (Negombo is één van de belangrijkste bijdragers voor de ontwikkeling van de visserijsector van Sri Lanka sinds de oudheid). Ook kunnen we een rondleiding door de stad van Negombo maken of op eigen gelegenheid een boottocht maken op het Nederlandse kanaal.

Colombo is de commerciële hoofdstad van Sri Lanka . Ondanks dat het één van de meest dichtbevolkte steden in Sri Lanka is, is het ook een drukke en levendige plek met een mix van het moderne leven en de koloniale gebouwen en ruïnes . De haven van Colombo was een handel punt in de zijderoute van de oude wereld en is zeer beroemd onder toeristen voor de vele activiteiten en bezienswaardigheden die het te bieden heeft.

4e, 5e en 6e dag (10/11/12 juli) Sigiriya / Dambulla / Anuradhapura
Na het ontbijt vertrekken we in de richting van Sigiriya en Dambulla. In de middag bezoeken we de Dambulla grottempel. De voor de Tamils gevluchte koning Valagam Bahu vond hier zijn ideale schuilplaats. Toen hij later de stad heroverd had, liet hij uit dankbaarheid de grotten ombouwen tot tempels. De koningen die na hem kwamen sierden de grotten op met talloze boeddhabeelden en schitterende fresco’s, waarvan de oudste ruim 2000 jaar oud zijn!

In Sigiriya gaan we de beroemde Leeuwenrots te beklimmen, één van de meest imponerende plaatsen van Sri Lanka waarbij we de resten van diverse fresco’s halverwege de opgang kunnen zien. De top van de rots, met een oppervlakte van bijna een hectare , was de plaats van het oude paleis. Bovengekomen zien we de restanten van het paleis en kunnen we genieten van een fenomenaal panorama. Zorg dus voor een paar goeie schoenen en neem je camera mee!

Tevens maken we een dagtrip naar Anuradhapura. Anuradhapura heeft een zeer belangrijke rol gespeeld als politiek en cultureel centrum van het land. Tegenwoordig bestaat de plaats uit twee gedeeltes; enerzijds de antieke ruïnestad met diverse cultuurhistorische monumenten, anderzijds de moderne nederzetting.

7e en 8e dag (13/14 juli) Kandy
We gaan op weg naar Kandy waar we voor 2 nachten zullen verblijven in het Peradeniya Rest House. In Kandy brengen we een bezoek aan een theefabriek en genieten we van een kopje echte Ceylonthee.

Indien we naar het wereldberoemde jonge olifanten weeshuis in Pinnawala willen, dan moeten we vroeg opstaan. Om 09.15 uur start het voederen van de baby olifantjes nog zien, wat een hartverwarmend gezicht is. Hierna kunnen we de kudde olifanten aanschouwen wanneer zij naar de rivier worden geleid om te baden.

Uiteraard gaan we ook Kandy verkennen! Kandy is de laatste koningsstad (in 1815 kwam hier, na de verovering van de stad door de Engelsen, een eind aan het Singalese koninkrijk, dat 2300 jaar had bestaan). De stad is magnifiek gelegen tussen de heuvels van het centrale bergland en aan een klein stadsmeer. Kandy is het centrum van de traditionele cultuur van Sri Lanka.

9e en 10e dag (15/16 juli) Nuwara Eliya
We verlaten Kandy en gaan dieper het bergland in. Al gauw glijden de groene heuvels van eindeloze theeplantages voorbij. Hier komt de bekende Ceylon-thee vandaan. Onderweg zien we diverse landschappen met o.a. mooie watervallen. Aan het einde van de middag checken we voor 2 nachten in bij het The Tea Tree Resort. Voor de tweede dag in Nuwara Eliya is nog geen centraal programma vastgesteld. De omgeving is prachtig, dus facultatief kunnen we een wandeling maken door de rustige en groene omgeving van Nuwara Eliya. Indien we geen zin hebben om te lopen, kunnen we ook een scooterrit faciliteren.

11e en 12e dag (17/18 juli) Udawalawe
Vanuit Nuwara Eliya rijden we door naar het natuurgebied van Udawalale. Hier ligt tevens het grootste nationale park van Sri Lanka. Je kunt op eigen gelegenheid hier een safari trip boeken.

13e en 14e dag (19/20 juli) Hikkaduwa
We rijden naar het aan het prachtige palmstranden gelegen Hikkaduwa, een toeristische badplaats. Hier kan iedereen op eigen initiatief de stad kan gaan verkenen of gewoon kan relaxen en genieten van de tropische omgeving en de Indische Oceaan. We verblijven hier in het prachtige strandhotel Coral Sands. Het oceaanwater is hier over het algemeen vaak rustig, waardoor je voor een frisse duik ook de oceaan in kan.

15 en 16e dag (21/22 juli) Negombo
Na het ontbijt vertrekken we weer naar ons luxe Goldi Sands hotel in Negombo. Hier zullen we onze laatste 2 nachten in Sri Lanka beleven om vervolgens door te reizen naar de Malediven.

17e dag (23 juli) Reizen naar de Malediven
We kunnen nog even uitslapen en een paar uurtjes genieten van Sri Lanka. Aan het eind van de ochtend verlaten we het hotel en worden we naar de luchthaven gebracht voor de reis naar De Malediven!

18e – 19e dag (24/25) De Malediven
We hebben bijna drie volle dagen die in het teken staan van zon, zee, strand, zwemmen en relaxen!
Gedurende de dagen in Malediven kunnen we:
• Deep Ocean snorkelen;
• Dolfijnen Safari;
• Nacht-vissen;
• Picknicken op de grote zandbank in de Indische Oceaan;
Jetski rijden (op eigen gelegenheid)

Op een van de avonden in de Malediven proberen we een avondje uit te regelen op de Partyboot!
20e dag (26 juli) Reisdag
We vertrekken uit het hotel en gaan we op weg naar de luchthaven om daar de laatste 2 nachten in Abu Dhabi door te brengen.

21e en 22e dag (27/28 juli) Abu Dhabi
Cultuursnuiven en AD Experience in Adu Dhabi!

23e dag (29 juli) Dusseldorf
Het einde van onze vakantie is nu echt in zicht. Op de 23e dag komen we aan in Dusseldorf waar de bus op ons staat te wachten en ons weer naar Nederland brengt.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je ons natuurlijk altijd mailen naar slmltour@photografix.nl of bellen naar 0655104887.