Hieronder vinden jullie bij een aantal veelgestelde vragen (FAQ) vast het antwoord.

Wat als het regent op de dag van onze pre-wedding Loveshoot?
Een paar dagen voor de datum van jullie hebben we al ruimschoots contact met elkaar. Mocht blijken dat de weersverwachtingen slecht zijn, dan kijken we op voorhand al uit naar een alternatieve binnenlocatie. Mocht dit echt niet lukken of willen jullie toch naar jullie favoriete buitenlocatie, dan proberen we de afspraak enkele dagen later in te plannen.

Komen jullie altijd samen fotograferen?
Jazeker, wij komen altijd samen fotograferen. Jullie hebben dus altijd twee volwaardige trouwfotografen op jullie trouwdag! Het is echt niet mogelijk om één van ons los te boeken. Bruidsfotografie PHOTOGRAFIX is ons concept en dat is een groot deel van onze kracht. Het voordeel hiervan is dat we ons kunnen opsplitsen tijdens de dag, zodat we o.a. de voorbereidingen van jullie beiden kunnen volgen.

Wat voor soort foto’s maken jullie?
Op onze website is onze stijl van fotograferen goed terug te vinden. Afhankelijk van jullie voorkeuren, kunnen wij de nadruk leggen op detail foto’s, groepsfoto’s, het moment van aankleden etc. Gedurende jullie bruiloft maken wij ook graag journalistieke en creatieve foto’s. Verzoekjes en poseermomenten mogen natuurlijk ook altijd. Wij willen dat jullie met een gelukkig gevoel terugkijken naar jullie foto’s.

Werken jullie ook in het buitenland?
Jazeker en graag zelfs! Hiervoor brengen wij alleen een toeslag in rekening in verband met onze reis-  en verblijfskosten.

Hoelang moeten we rekenen voor de geposeerde foto’s?
Wij raden jullie aan om minimaal 1,5 uur te plannen voor het maken van de geposeerde foto’s. De reistijd van en naar de locatie komt hier dan nog bij. Voor het maken van de groepsfoto’s gaan we uit van 15 tot maximaal 30 minuten, uiteraard afhankelijk van het aantal combinaties dat jullie kiezen.

Hoelang moeten we rekenen voor de fotomomenten tijdens de voorbereiding van de bruid en bruidegom?
Vinden jullie detailfoto’s helemaal geweldig, dan is het van belang dat wij tijdens de voorbereidingen al aanwezig zijn. Voordat de bruid en bruidegom zich gaan aankleden kunnen we foto’s maken van de ringen, de schoenen, de jurk etc. etc.. Reken ongeveer 30-45 minuten voor het maken van detailfoto’s en het aankleden.

Bewerken jullie de foto’s?
Wij corrigeren de foto’s altijd op kleur en contrast. We geven onze foto’s een eigen stijl mee qua kleurintensiteit en uitsnede, maar we blijven wel dicht bij de werkelijkheid. Soms is het nodig om ongewenste plekjes in het gezicht weg te klonen. Alle foto’s worden genomen in kleur en een deel van de foto’s wordt omgezet naar zwart-wit.

Hoe lang duurt het voordat we de foto’s hebben?
Na jullie bruiloft gaan wij meteen met jullie foto’s aan de slag. De foto’s zijn uiterlijk na 3 tot max. 8 weken klaar vanaf de datum van jullie trouwdag.

Hoe worden de bestanden aangeleverd?
De bewerkte bestanden krijgen jullie in groot formaat via wetransfer/cloud technologie. Het zijn hoogwaardige JPEG-bestanden waar je zelf grote afdrukken mee kunt (laten) maken. We leveren geen RAW bestanden.

Werken jullie door heel Nederland?
Of jullie nu trouwen in Maastricht of op Terschelling, wij leggen graag jullie trouwdag vast. Voor ons is het juist leuk om door heel Nederland te werken!

Welke apparatuur hebben jullie?
Onze apparatuur bestaat uit de professionele lijn van Canon en Nikon. Wij gebruiken de Canon 5D Mark III en Nikon D750 met diverse Canon objectieven uit de L lijn. Daarnaast maken we gebruik van reportageflitsers van Canon en Nikon. Beide fotografen werken met dezelfde apparatuur en daarnaast hebben we van alles een back-up.

Een van onze favoriete combinaties is een Canon 5D III met de Canon 35mm f1.4, Canon 70-200mm f2.8 II en Nikon D750 met de Nikon 85mm f1.4.

Daarnaast hebben wij nog ook nog vier flitsers (drie van Canon en een van Nikon) met meer vermogen op accu en ook handig voor off-cam functies.

Wat doen jullie indien iemand ziek wordt?
Tot nu toe is dit nog niet voorgekomen. Gelukkig zijn we niet vaak ziek! Indien er echt sprake is van overmacht, dan zullen we een beroep doen op ons netwerk van collega fotografen.

Waarom hebben jullie een minimum van 6 uur?
We leggen het liefst zoveel mogelijk onderdelen van jullie dag vast, zodat we een compleet verhaal hebben. Om een verhaal te vertellen met onze foto’s heb je hier de tijd voor nodig. Daarnaast zijn wij van mening dat wij de beste reportages kunnen maken wanneer wij een bepaald aantal uren op jullie trouwdag aanwezig mogen zijn.

Wat als ik een foto wil laten afdrukken?
We leveren standaard alle foto’s in hoge kwaliteit bij jullie aan. We zijn ook altijd bereid om jullie te adviseren en ondersteunen in het laten afdrukken van foto’s op allerlei formaten.

Eten jullie mee?
Overdag zijn wij met een klein hapje en wat te drinken al helemaal tevreden. Gedurende jullie diner eten we het liefst aan tafeltje in dezelfde ruimte mee. Zo kunnen wij altijd snel inspringen tijdens onverwachte en bijzondere momenten. Een ‘artiestenmaaltijd’ is voor ons al voldoende.

Uit welke trouwalbums kunnen we kiezen?
We bepalen samen met jullie welke foto’s er in het album komen. Na jullie akkoord laten we deze afhankelijk van het type album dat jullie gekozen hebben, met de beste kwaliteit afdrukken in Portugal, India of Sri Lanka. Onze albums hebben een levenslange garantie. Er is een ruime keuze aan albums, zodat jullie de meest unieke en stijlvolle producten kunnen bestellen die te verkrijgen zijn.

Wij willen jullie boeken maar hebben geen toereikend budget!
Willen jullie ons graag voor jullie bruiloft boeken, maar past onze prijs niet helemaal binnen jullie budget? Dit kunnen we oplossen door een pakket op maat voor jullie te maken zodat het toch mogelijk is. Daarnaast zijn wij bereid om speciale afspraken inzake de betaling met jullie te maken.

Kunnen jullie ook voor ons filmen?
Wij fotograferen met 2 fotografen. Wij werken wel met vaste videografen en hebben hier ook speciale pakketten voor. De bewerking van het film materiaal en het maken van de bruidsfilm doen we zoveel mogelijk zelf.

Kunnen wij ons eigen pakket samenstellen?
We bieden op onze website verschillende pakketten aan met verschillende opties en uren. Mocht dit niet volledig op jullie wensen aansluiten, dan kunnen we alles op maat voor jullie maken. We kunnen onze standaard pakketten uitbreiden of inkrimpen op het gebied van de hoeveelheid uren fotografie, met of zonder een album of inclusief/exclusief videografie.

Wil je nog meer informatie of staat je vraag er niet tussen?
Neem dan contact met ons op!